Mitt 2010! :)

Jag gör en kär återblick av 2010 med hjälp av samma mall jag använde förra året i slutet av December :)

Det bästa med år 2010: Våra två resor, Egypten och Turkiet. Alla mina konserter. Att ha haft privilegiet att spendera ytterligare ett år med Stiffe och vår Sixten. Att mitt företag löper på bra, och att jag äntligen börjar känna att jag kan stå på mina egna ben. Nya bekanta och underbara vänner som förgyllt min närvaro. Att jag har fått ha Sandrisch som kollega i ett år till :) Thomas Edlundhs och Lanzas visning. Att vi bytt bort Keune! Och sist, men inte minst, att jag utvecklats mer som människa! Att jag fick MVG i Historia A som jag läst på distans!Det sämsta med år 2010: När jag var sjuk i hela januari och halva februari! Förlorat några nära och kära, eller helt enkelt gått olika vägar. Nässelfeber i halsen, men för övrigt tror jag inte att jag kan klaga ;) 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Jag åkte på min första solsemester med en pojkvän, något jag faktiskt inte gjort förut ;)  Och jag gick på min första stora konsert!Höll du några av dina nyårslöften?:
Jag hade inga, så då höll jag väl det? :) 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar iår?: Japp, jag har någon som fått sin lille bebbe i vänskapskretsen.

Dog någon som stod dig nära?: Ja, Figge.. Älskade vovve!! <3Vilka länder besökte du?:
  Turkiet, Egypten och Danmark :)

Är det något du saknar 2010 som du vill ha 2011?: Jag hoppas att företaget rullar på, och jag vill jättegärna kunna åka till USA november 2011 :)

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? : Hmm. 4 januari då jag blev sjuk. 8 Mars då jag kidnappade Stiffelistiff till Köpenhamn. 4 September då vi åkte till Turkiet. 25 September kom jag hem i ett glädjerus utan dess like när jag och sandra haft en skiiitmysig dag i malmö och kollat Lanzas visning.Vad var din största framgång 2010?: Företaget börjar gå ännu bättre. Att jag som sagt lyckats med distansstudier i Historia A!

Största misstaget?:
 Har nog inte gjort några?! 

Har du varit sjuk eller skadat dig?:
Ehhh, JAA! Jag hade dubbelsidig lungsäcksinflammation i 6 veckor!

Bästa köpet : Sixtens kastrering?! Kan man säga de? Annars resorna :)

Vad spenderade du mest pengar på?:  Resor. Kläder. Sixten!

Gjorde någonting dig riktigt glad?:  Mycket. Varje dag har det varit något! :)
Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2010?: Lady Gagas, Håkan Hellströms, The Ark och The Sounds med tanke på att de e dem vi lyssnat på en del då  vi sett deras konserter. Annars är det nog Från och med Du med oskar Linnros. 

Var du gladare eller ledsnare detta året jämfört med andra år?:  Gladare! ;)

Vad önskar du att du gjort mer ?: Varit helt ledig och bara varit. Tränat. Hälsat på farfar.

Vad önskar du att du gjort mindre?:  Varit ångerfull för saker som jag inte kunnat styra. Jobbat, trots att jag älskar mitt jobb så hade jag gärna varit mer ledig med familjen.

Hur tillbringade du julen?: Se föregående inlägg... Annars kommer jag svamla iväg! : ) 

Blev du kär iår?:
Jag  blir mer och mer kär i min stiffelistiff för varje dag som går!:)

Hur många one night stands?: Nejnejnejnejnej

Favorit program på tv?: Greys anatomy, Big Bang Theory, Robins, Skavlan, Så mycket bättre och Brother and sisters : )

Hatar du någon som du inte hatade i början av året?:  Nej.

Bästa boken du läste iår?: Hmm, antingen Elsas mode, eller så har vi en delad plats mellan Bingos självbiografi och Andreas Carlssons.

Något du önskade dig och fick?: Japp! En heel del. Bl.a. SATC-boxen! :)

Något du önskade dig men inte fick?: Fortfarande en Mason pearson borste ; )

Vad fick dig att må bra?: Mitt jobb, mina nära och kära och självklart så mycket mer!
Kom ihåg att ni alla är fantastiska, och ha ett fantastiskt 2011... för de tänker jag ha! :)


20- Den här månaden... 21- ett annat ögonblick.

Svårt att veta om jag ska skriva för vad som varit denna månaden eller det som komma skall.. Så jag väntar med att skriva om detta till i början av januari, så skriver jag om vad som händer i Januari!! :)

21 - ett annat ögonblick..
Jag tycker att jag skrev ganska utförligt med ögonblick på förra gången jag skrev om ögonblick...

Men vi kan skriva två till.. Ögonblicket då jag blev förälskad i vår Sixten. Vi skulle kolla runt på Blocket efter en ny soffa och trycker på Hörby på blockets sida. Längst upp ligger en bild på Sixten och hans syster. Vi hade pratat om hund ett bra tag innan dess, men nu föll vi handlöst och han fanns bara några hundra meter bort. Det va verkligen "love at first sight" för både mig och Stiffe, och förmodligen för Sixten med som med en gång slickade oss i huvudet när vi kom till honom! ;)

Ett andra ögonblick var när jag och Emma varje dag i en månad hade hållt på med min salong, då den startades. Vi var vid sista etappen, att sätta ihop allt. Köksbänken skruvades ihop och jag satt i skåpet och skulle skruva fast hållarna, och Emma läste beskrivningen. Vi kom verkligen inte överens då i början, men i slutet av dagen skrattade vi så vi låg dubbla, hahaha.. Kommer du ihåg? :)

 

 


19- Detta ångrar jag.

Vi går vidare i listan och nu har vi hamnat på vad jag ångrar...

Jag ångrar egentligen ingenting i mitt liv, utan de jag gjort fel har jag lärt mig av. Visst kan jag ibland ångra att jag inte varit en bättre vän i vissa situationer, eller att jag startat mitt företag. Att jag kastat mig in i nya affärer och alltid trott det bästa om alla. Men samtidigt är detta saker som utvecklat mig som person. Att jag inte varit en bättre vän i vissa situationer har testat mina nära och kära, jag vet nu vem som accepterar att jag inte alltid har tid att vara en vän och vilka som inte klarar av det. Att jag startade mitt företag som ung har gjort att jag har något eget idag, något som börjar ge lön för mödan. Dessutom har jag utvecklats och mognat till en sådan grad som jag inte tror att många i min ålder haft möjlighet till att göra då dem inte behövt fatta dem besluten jag behövt göra. Jag ångrar ingenting, för då hade jag inte lärt mig något.

Meeen, det finns ett men. Något jag ångrar är att jag inte hade tiden att umgås med min mormor hennes sista friska tid här på jorden. Jag hade inte den tiden som jag haft förut då vi kunde göra utflykter och bara sitta och fika. Samtidigt var det då jag startade mitt företag, och jag vet att hon inte hade några "hard feelings" angående detta mot mig, men hade jag vetat.. Då hade jag varit med henne så ofta jag varit ledig!


God jul i efterskott och Gott nytt år i förskott :)

Så har julen 2010 passerat stilla förbi och imorgon är det redan nyårsafton!

Vår jul spenderades med nästan alla möjliga nära och kära. På lille julafton åkte jag hem och mötte upp min älskade Stiffe, vi packade in oss i bilen och begav oss mot Luddan för att hämta upp svärföräldrarna och sedan bege oss vidare mot Vinslöv. Väl i Vinslöv åts det god mat och vi bytte klappar. Lite underbart gott julgodis förtärdes och kvällen va jättemysig!:) Väl hemma kunde jag och Stiffe inte bärga oss så vi bytte några klappar redan då! :)

Julaftonsmorgon gick jag upp och gjorde mig iordning och gick sen ut på byn för att införskaffa mig en kofta och linsor...Julbröd köptes också och när jag kom hem fixade jag julfrukost till mig och Stiffe! :) Halv tre begav vi oss till Mattis och Cissi där vi skulle spendera julafton. Vi trodde hundarna skulle bli sjövilda, men Sixten har lugnat sig mycket sen kastreringen så de gick ju kanon! :) Klapparna byttes efter god julmat och Kalle Anka... Jag fick mycket fint, bl.a. halsband, biocheckar, sällskapsspel, kofta och lite annat smått och gott! :) vi gick hemåt igen vid nio på kvällen, då Stiffelistiff däckade i soffan och jag kollade film! :)

På juldagen var det tänkt att i båda skulle till kräkers, men då vi inte hittade hundvakt så stannade jag hemma. Dessförinnan på dagen var jag och Sixten ute med Kicki och Sally i skogen och gick, kallt men skönt. Mysigt att snacka skit med Kicki också! :) Så på kvällen kurade jag ner mig i soffan och kollade film, spelade lite spel och lite annat med mig själv :)

Annandagen spenderades hos Elna och Bertil då vi åt julmat för sista gången med hela familjen Evergren! :) På kvällen hyrde vi film, som vi aldrig hann se för de fanns så mycket annat att göra ;)

I måndags var vår sista lediga dag för julen, och vi bestämde oss för att ta de lugnt på förmiddagen och sen åka till Malmö och kolla rean :) Jättemysigt att gå där med Älskpälsk, de e såna små grejer som kan göra min vecka! :) Jag shoppade litegrann reafynd och sen begav vi oss hemåt för fortsatt myskväll hemma :)

Jobb tisdag, onsdag, idag och imorgon.. Sen jäklar smäller de! Imorgon är de nyårsfest á la Sandrisch, och de ska bli skitkul! :)

Gott nytt år! :)

Kram Majsan


18 - Min favoritfödelsedag.

Lätt min 20-årsdag! Stefan gick upp i ottan och bakade Scones till mig och min familj och vi åt frukost tillsammans i vår första gemensamma lägenhet. Dem enda som saknades var Markus, Jessica och barnen. Hela dagen flöt på fantastiskt bra, och på kvällen åt vi middag allihop.Dagen var nästan magisk, och därför är det min bästa födelsedag!


17 - Mitt favoritminne

Herrejösses vad svårt!

Jag har så många fina minne, men ett av mina finaste var när jag och Linda var i Bulgarien 2006 och jag vaknade på morgonen då jag fått ett MMS i mobilen. På bild fanns en liten knatte som tittat ut ur sin mammas mage. Denna knatten var min älskade Valter, och nyheten av att jag blivit faster fick mig att sväva på moln i flera veckor! :)

Ett annat fint minne var dagen då jag kommit hem från semestern 2008, eller ja, första dagen på jobb efter semestern. In genom dörren kommer ett blombud med en STOOOOOR blombukett och säger att den är till mig. Det var verkligen världens finaste blombukett, och den var från världens finaste kille, Stefan!

stefanos bukett


Ett minne som sitter långt inne i mitt hjärta är sista samtalet med mormor, dagen då hon möter mig med blicken och säger "Hej Hjärtat, hur mår du idag?"
   ett ömhetsbevis från min döende mormor och jag kramar hennes hand extra hårt när hon frågar det och säger att det är förträffligt bra med mig. Kanske konstigt att det är ett favoritminne, men som ni tidigare förstått så betydde hon oerhört mycket för mig, och just den frasen värmer mitt hjärta hur kall jag än är!

16 - Min första kyss.

Jag var tolv år, gick i sexan och var kär i J.B. Vi träffades, och min första kyss ägde rum i Peters källare när vi hade filmkväll! :)

Kort och koncist.

15 - Mina drömmarMed ordet drömmar förknippar man så mycket. Jag har drömmar yrkesmässigt, jag har drömmar rent privat och för världen.

Yrkesmässigt vill jag att min salong ska bli välgående, rentav kanske en kedja? Jag vill bli tekniker för ett företag på marknaden och lära mig mer och utvecklas. Jag vill gå ifrån yrket och känna att jag har provat allt. Jag vill gå vidare mot mitt mål att bli begravningsentreprenör när jag blir trött på detta jobbet. Jag vill bli skuldfri. Drömma kan man göra, men allt efter att Hairshape ska bli en kedja är nog uppnåeligt mål om jag bara håller siktet högt.

Rent privat så drömmer jag om att via jobbet få ut en god lön så att jag och Stefan kan resa runt i världen för att senare kunna slå oss ner och bilda familj. Kanske kan Sixten få en kompis till när vi en dag köper vårt hus. Gifta oss ska vi göra, eller ja, det är min dröm. Jag vill bli gammal med Stefan, och få uppleva barn och barnbarn. Jag vill bli den mormorn/farmorn som min mormor va för oss.

För världen hoppas jag att vi ska bli mer miljömedvetna, men på ett sunt sätt. Omfördela jordens resurser så att det blir mer rättvist. Att alla ska kunna hjälpas åt, att vi i västvärlden inte ska slänga flera tusentals ton med mat utan lära oss konsumera smartare. Att det inte ska finnas hemlösa. Att det inte ska finnas barn och vuxna som far illa. Att världen ska leva i demokrati. Att alla ska kunna uppnå sina drömmar.


14 - Mitt yrke

Enligt listan ska jag skriva om vad jag har på mig idag, men de har jag ju redan gjort för fyra punkter sen så jag bytar rubriken till mitt yrke.

Jag jobbar som frisör och har min egen salong. Mitt jobb är verkligen ombytligt, från att klippa av någon ett jättelångt hår till kort till att förlänga håret från kort till långt. Alla olika färger kan vi skapa, och inte en dag ångrar jag mitt yrkesval. Däremot kan jag ibland vara trött på att vara egenföretagare, för man är egentligen aldrig ledig. Står jag inte här och jobbar så är det papper som ska fixas, eller inventering som ska göras, eller planering för nästa drag i marknadsföringen. samtidigt har jag aldrig ro i kroppen, för är jag för mycket ledig så straffar det mig själv. Jobbar jag över så straffar det både mig och mina nära och kära. Dock kompenseras allt detta upp av att jag älskar mitt yrke.


13 - Den här veckan.

Vilken rolig vecka att få skriva om! :)

Måndag/idag: Ska jobba till 13, sen hem och bli hämtad av mamma, åka till lund och få min spruta. Till Malmö och lämna julklappar. Till salongen, färga Sandras&mitt hår och sen julmysa med henne!
Tisdag: jobba 8.30-21, det säger väl allt?
Onsdag: jobba 9-19 och sen hem och mysa med Stiffe. Fixa de sista inför kommande dagarna?
Torsdag: jobba 10-14, hem och byta om. Åka till Jonas, Manilla och Thea för att fira lite jul. Borde se "ett päron till farsa firar jul" enligt traditionen!
Fredag, julafton: Fira jul hos Mattias och Cissi efter kl 13.30.
Lördag: Kanske låta Sixten busa med sally, annars mest lugnt och eventuellt partaj på kvällen.
Söndag: Middag hos Stiffes föräldrar.

Mysvecka, men väldigt intensiv!

 

 

 


12 - I min handväska.


Nog för att detta är inte min handväska men den har en tendens att se ut så här, smockfullt!

I min handväska har jag:

- Två mobiler, en privat och en för jobb.
- Plånkan
- Allergimedicin, Anapen, Panodil, tamponger.
- Läppglans, lipsyl
- Hårklämmor, gummisnodd.
- Och allt möjligt därtill i olika utförande...


11 - Mina syskon!

Åååhh, vilken mysig punkt! Mina älskade bröder Markus och Mattias.

Mackan, min största förebild när jag växte upp, framförallt inom mode. Han är 30 år, och har en fantastisk familj med sin fru Jessica. Dem har två barn, som är världens gooaste, Valter och Ebbe. Han bor i Falkenberg och framgångsrik på sitt jobb. Han har alltid legat före trender, både inom kläder och inredning och har riktigt schysst stil.
Eftersom han är åtta år äldre än mig så hann vi aldrig vara dem bråkande syskonen som jag och Mattias var. Markus flyttade ju hemifrån när jag var 8 år, men jag kan tänka mig att jag många gånger var en pain in the ass för honom! Vi har många minne, och när jag gick i högstadiet var jag ofta hos honom i Malmö, och senare även hos honom och Jessica. Jag bodde hos dem när jag praoade, följde med dem på malmöfestivalen, långa shoppingturer... Ja, han tog mig utanför Hörbys tankesätt. Han har alltid varit fantastisk med mig, och fått mig till att ständigt tänka positivt. Jag är så glad att jag har honom!


Jag är så himla glad att jag fått mina bröder i mitt liv, dem har alltid varit mina stora idoler och vägledare i livet. Vi finns alltid där för varandra, in bad times and in good times. Dem är helt enkelt bäst!

Mattias, min bundsförvant genom livet. Han är brorschan som banat väg för mig genom skolan, som när jag var liten kom ner till lågstadiet när jag lekte på rasten för att se till att jag inte var ensam. Han som blev den stencoola killen på högstadiet som alla såg upp till, och som på den tiden gjorde att alla visste vem jag va. Han är killen som alltid är den snälla, kanske lite för snäll för sitt eget bästa ibland. Han tänker alltid på andra först och allra sist på sig själv, vilket är en gudagiven egenskap. Han har sitt hjärta på det rätta stället. Vi har tre år emellan oss, och kanske är det därför vi alltid varit lite som katt och hund, men också dem bästa vännerna när det gått åt helskotta för någon av oss. Han är 25 år, jobbar på, har en tjej som är underbar och lever för musiken, om det så är med hans band eller med kyrkbandet i Hörby. Mattias har varit min högra hand, och aldrig varit mer än ett samtal iväg.

Jag är evigt tacksam för dem båda två!

 


10- Det här hade jag på mig idag.

Kan inte ge er någon bild, men eftersom jag inte är jättestolt med outfiten så är jag nöjd med de! ;)

Tvätt-tid saknas, och kläderna börjar sina så idag har jag på mig svarta leggings med skinnimitationer, ett rosa ginatricot linne, svart grovstickad kofta, skärp i midjan med fjärilsdetalj och mina svarta älsklingsboots med nitar på. :)

Bra beskrivning va? ;)


9 - Min tro

Denna är sjukt komplicerad.

Jag har växt upp i ett kristet hem i måttlig dos. Min mamma jobbar i kyrkan och pappa har varit väldigt involverad i kyrkan han med. Men aldrig har dem tvingat på mig någon tro.Jag är en lutheransk kristen tjej, som anser att allt är gott i lagom måtta. Jag går inte i kyrkan speciellt ofta, men jag vet var jag har min Gud. Han finns där för mig, och visar vägen för mig i många situationer. Jag kan be när jag har det tufft. Jag vet varför jag firar jul och påsk, och därför håller jag en del på olika traditioner.

Däremot tror jag att man ska ta Bibeln lite som en sagobok, det är inte att man ska lyda bibeln till punkt och pricka, utan man ska läsa mellan raderna och forma sig själv.

Jag tror inte på en gubbe/tant uppe på molnen, utan min Gud är ett väsen som ser till att människor hamnar i både goda och mindre goda situationer för att vi ska kunna vidarutvecklas och uppskatta varandra.Jag älskar mig själv som jag älskar min nästa. och jag har inget emot att gå till kyrkan om prästen är bra. Psalmer kan jag tycka är stämningsfullt, körer är fantastiskt att höra på, och att veta att kyrkan håller mig om ryggen om något händer är tillräckligt för mig för att jag inte ens ska fundera över att gå ur för att spara några kronor per år.. Men som sagt, alla är lika värdefulla för mig, och man får göra som man vill!

Flummigt svar, men jag tror att jag fått fram något?P.s. Jag står inte ut med väckelsekristna, eller andra former av överdriven religion. Dock skiljer jag på människan och dess handlingar, och därför om jag låter hård eller så mot andra människor så är jag oftast arg på handlingen inte på människan, hänger ni med?


8 - ett ögonblick

Tuff one!

Jag tror det var ögonblicket jag insåg att jag var kär i Stefan...
Det var sommaren då jag startade hairshape och vi hade precis börjat träffas lite sådär i smyg... Jag tränade som värsta galningen, en sisådär 10 timmar i veckan och hade de helt fantastiskt.

Denna dagen då ögonblicket hände hade jag en stor lucka och Stefan skickade ett meddelande till mig när jag gick på löpbandet... Han skulle till stranden med hans kompis Martin, eller var det Johan? Vilket fall som helst skulle dem till Åhus och han undrade om jag ville följa med....

Jag tänkte på det en stund och någonstans där emellan smsen, löpbandet, hantlarna och Situpsen så insåg jag hur mycket han betydde för mig. Hela den dagen gick jag och log, och det är nog det ögonblicket som jag kommer ihåg som mest! :)


7- Min bästa vän

Min bästa vän består av tre varelser.

Sixten, Stefan och EmmaKlämma!

Det låter kanske larvigt att både benämna min hund Sixten och min sambo stefan som mina bästa vänner...
... Men då får ni tycka de!

Sixten är den som lägger sig på min mage när jag har mensvärk, den som värmer fötterna på mig när jag fryser, han som viftar lika glatt på svansen varje gång jag kommer hem till honom, han som slickar mina tårar om jag är ledsen och den som alltid finns där för mig när vi människor kan stressa förbi vardagen...Stefan är ju självklart min bästa vän eftersom det är han jag lever med. Vi delar allt, glädje som sorg, skratt som gråt. Han är den finaste människa jag mött, och jag är glad att jag har honom! :)

EmmaKlämma, min bästaste bästa vän i rätt bemärkelse! Tjejen som jag kan umgås med (nästan) hur mycket som helst utan att vi går varandra på nerverna... Dem enda gångerna vi varit ovänner är när vi inte har haft tid att träffas, men när vi sen träffats igen så känns de som att vi sågs igår och hade jättekul! ;) Hon känns som systern jag aldrig haft, och vännen som jag kan skratta mig sönder och samman med. Hon är helt enkelt bäst, och jag är lyckligt lottad som får vara hennes vän! <3


6 - Min dag

Idag vaknade jag med ett ryck 7.56. Glömt sätta väckarklockan på ON och jag skulle ha kund 8.30! Stress! Men jag hann i tid, och Sixten fick hänga med hit så jag kunde ta ut honom ordentligt. Under förmiddagen ringde många och avbokade och ombokade av tusen olika anledningar... Och jag fick en lucka. TOPPEN!Fick tid att köra hem med söta Sixten, kolla igenom någon faktura och sova tupplur. Till salongen igen och ska jobba en timme till lite drygt och sen ska jag bege mig ut och träna tänkte jag! :)

Väl hemma ska jag äta lite soppa och sen ska jag duscha, kolla The big bang theory eller House och sen sova...
Grym dag! :)

 


17 dagar till julafton...

... och tänk vad tiden har gått fort! 5 dagar sen jag skrev sist, och mycket har hänt.

I fredags slutade jag tidigt och begav mig till A-blommor här i Höör för att jag och Cecilia skulle göra en ljuskrans till mamma i tidig julklapp. Med andra ord var jag praoelev för en dag i blomsteraffären, jättekul! :)

Lördagen kom och det var dags för min och Stiffes mysdag. Egentligen skulle vi åka till Göteborg och bo på hotell, gå på liseberg och shoppa. Men efter många om och men så bestämde vi oss för att åka till Köpenhamn över dagen, gå på Tivoli, mysa och strosa runder på ströget. Jääääättemysigt, men dock sååå kallt! Det slutade med att vi somnade utmattade på soffan i lördags till en av stefans tidiga julklappar.

I söndags åkte jag och Elna på julmarknad i Fogdaröd, mysigt! :) Och sen åkte jag hem till mamma och pappa för att julbaka och göra karameller. Myyyyspyyys! :)
   Så med andra ord var min helg verkligen kanon, och denna gången kunde vi slutföra pepparkaksbaket utan att något tråkigt hände!!

Igår tog jag min spruta, och den ska höjas rejält i julveckan, Kommer minst sagt bli intressant!

Fortsätter med några punkter på min lista tänkte jag! :)

Kraaaam M


Julklappar..

Haaalloj!

Idag har jag passat på och vara ledig på förmiddagen och umgåtts med bus-Sixten! :) Ska göra mig iordning och åka till jobb nu.

Har dessutom klickat hem både Stefans och Sandras julklapp som levereras i julveckan, och fixat nyårsutstyrsel till mig om de sitter som en smäck;)

Känns skönt med julklapparna, har bestämt mig för vad Matte&Cissi, mamma och pappa ska få. Likaså med Valter och Ebbe. Emma och Henriks är nästan klar! Så kvar har vi Manilla&Jonas, Thea och Melker. Moa och Almas är också klar. Har jag missat någon då?Kraam

5 - Vad är kärlek?

Jag väljer att hoppa över nummer fyra en stund, då jag slarvat oerhört mycket idag med maten och bara ätit 30 gram nötter och en varma koppen. och senare nu ikväll även en tacosallad, muuums! :)

Kärlek, vad är då det? Såå stort. Ska jag lyckas skriva ner vad jag känner om kärlek?

Kärlek är dem första vingslagen i magen som blir stora fjärilar som bosätter sig i magen.
Kärlek är att alltid veta var man har varandra, att älska sin nästa och sig själv. Kärlek är att kunna känna tilltro och visa tillit. Kärlek är det mest underbara som finns, men också det mest förgörande en människa kan uppleva. Att mista kärleken är det värsta man kan vara med om, men tyvärr också en nödvändighet för att vi ska utvecklas och lära oss något nytt. Kärleken är det som håller oss varma då det är kallt ute, eller det som värmer oss när vi blir bemötta med kyla. Kärlek gör oss starka, men också oerhört sårbara, och för kärlek kan man gå genom eld och vatten... Jag vill inte låta klyschig, men så är det ju?;)

I kärlek gör man mycket dumt, men också såå mycket fantastiskt! Det är inte för inte man säger saker som att kärleken gör en blind osv.

Jag tror att detta summerar det mesta, kanske kommer jag återkomma och utveckla detta ämnet en dag då jag känner mig klokare! :)

Kraam


2- Min första kärlek

Som listan följer så kommer vi till ett stort och ganska svårt ämne...

Min första kille någonsin var Roggan, som jag blev ihop med när jag gick i småskolan... Roggan har hängt kvar i mitt hjärta ända sedan dess, och har fortfarande en speciell plats i mitt hjärta... Även om vi var ihop när vi var 10 år;) Han var en fantastisk människa, och ledsamt nog är han inte med oss längre i jordelivet!

Den första riktiga kärleken var Jonas Bengtsson, ungdomskärleken som jag höll ihop med i 3½ år. Än idag kan jag komma på mig själv att undra hur han mår, och vad han gör. Inte för att jag är kär i honom, utan för att han var en väldigt nära vän under så lång tid. Förstår ni hur jag menar?  Hans familj kommer alltid betyda väldigt mycket för mig, och hans föräldrar är så härliga. Riktiga förebilder. Jag saknar dem väldigt mycket, och det är tack vare Ingrid som jag är frisör idag!

Så kom vi till den riktiga kärleken, den "vuxna" kärleken, det är Stefan. Jag tror uppriktigt sagt att det finns olika sorters kärlek. Med Roggan var det dem första fjärilarna i magen, men vi var 10 år, så hur seriöst kunde de va? Med Jonas var det ju mer seriöst, men vi bodde aldrig tillsammans, reste inte ihop och delade inte livet på samma sätt som jag gör med Stefan. Därför tror jag att de finns tre olika kärlekar, som formar mig som människa. Där har funnits många emellan dessa, men dem andra har inte gjort lika stora avtryck i mitt hjärta som dessa tre.

Sååå Stefan, min Stiffelistiff är min stora kärlek. Min första stora kärlek. Han är den jag vill somna brevid varje kväll, och det första jag vill se när jag vaknar på morgonen. Det är han som hjälper mig genom livet, in good times and bad times. Jag älskar dig. Tack för att jag får dela livet med dig!


3 - Mina föräldrar

Mina fantastiska föräldrar hade jag velat tillägga.

Min mamma heter Ankie och är 52 år ung. Hon och pappa Robert är lika gamla och träffades när dem var 15 år... och sedan dess har dem hängt ihop.

Deras äventyr började en regnig septemberdag 1973 då pappa Robert frågade chans på mamma Ankie genom en kompis.. Och mamma sa ja! Undra om de hade kunnat tänka sig att de skulle vara dem två som bildade familj, och delade livet med varandra dem kommande 37 åren?

Dem kommer båda två från Malmö, mamma från Rosengård och pappa från Limhamn, och flyttade till Hörby 1986.

Mamma jobbar inom svenska kyrkan som församlingspedagog och på pastorsexpeditionen. Pappa jobbar på ett fraktföretag i Malmö som säljare.

Dem är såklart dem bästa föräldrarna man kan tänka sig, och vi har jättefin kontakt. Dem är sådana fantastiska människor som det inte finns många av, dem vill helt enkelt alla gott. Vi kan vara lite dumsnälla i min familj, men det är för att vi tror gott om dem flesta av våra medmänniskor och när man gör oss besvikna så faller man hårt kan man väl säga för att göra de lätt att förklara!

Jag har haft en jättefin uppväxt, utan en massa pengar men med mycket resor och kärlek. Tack för att ni är världens bästa;)

1- presentation av mig själv

Som listans första punkt så ska jag presentera mig själv...

Jag heter Marie Stenbeck, är 22 år ung och egen företagare. Jag bor i Skånes hjärta, Hörby och driver min salong i Höör, hjärtats vänstra kammare?;) I Hörby bor jag tillsammans med min sambo Stefan, som jag träffade för 2½ år sen... Och tillsammans har vi världens finaste vovve Sixten som är en kortbent Jack Russel. Vi bor i en lägenhet, som vi tycker mycket om och är lite tekniknördar båda två, fast mest Stiffelistiff! :) Sixten är ljuset i vårt liv, och jag kan inte förstå att jag under mina första 21 år kunde leva utan en hund.

Jag är allergiker, som nu i höstas påbörjat en hypersensbehandling som innebär att jag får en spruta i veckan som innehåller björk, vilket jag är riktigt allergisk mot! Detta kan medföra att jag är trött och kinkig, men inte alldeles för mycket hatar jag..

Egen företagare blev jag direkt efter stunden då jag inte kände att jag hade något val. Jag ville inte vänta på ett jobb utan jag skapade mig ett. Först började jag på en salong som heter Hjärtat i Lund som jag lärde mig otroligt mycket på. Någon bättre businesskvinna än Åsa har jag aldrig träffat. Och där fick jag också två goda vänner med mig, fina Jennie och ovan nämnda Åsa. När jag jobbat där i 10 månader så hittade jag lokalen som kom att bli min alldeles egna salong i Höör och jag valde att satsa. BÄSTA BESLUTET i mitt yrkesliv hittills! Nu har jag haft Hairshape by MCK i 2½ år, och har även fått in min fina kollega Sandra sedan 1½ år tillbaka. Här trivs jag som fisken i vattnet, och ångrar inte en enda dag att jag tog steget.
    För att känna mig mer allmänbildad så läser jag just nu Historia A på komvux i Hörby, som jag kommer avsluta vilken dag som helst nu. I vår blir de Historia B och Företagsekonomi A för mig! :)

Jag är helt enkelt en glad prick, som ibland är alldeles för naiv och godtrogen. Som älskar människor, men samtidigt lite ensamvarg. Och dessutom så älskar jag att resa och se mig omkring;)

Säger detta de mesta om mig?;)


RSS 2.0