B12-, och folsyrabrist....

.... Japp, jag hade rätt, och läkarna hade fel... I över ett halvår har jag gått och sagt att jag tror att det var det som var fel på mig, läkarna har hävdat motsatsen... Men nu, nu när jag kom till en ordentlig doktor idag visade det sig att jag trots allt hade brist på båda sakerna... Folsyra hade jag däremot ingen aning om. Det förklarar däremot att jag varit så mycket sjuk den senaste tiden... Och varför jag är trött hela tiden, varför mitt humör pendlar som värsta bergochdalbanan och varför magen inte varit som den skulle...
.... Skönt att veta! Anmärkningsvärt att det visades på proverna redan i december utan att jag behandlats dock.... Men nu vet jag och nu ska jag käka folsyra och B12 så att det står härliga till! : )

Jag har gjort min egen header till denna sidan! YES! : ) Jag kan! Härligthärligt.

Som svar på din fråga Jennie, vi flyttar p.g.a. att vi blivit trötta på vår lägenhet, felen lagas aldrig och hyran är på tok för hög till de slarvet. Dessutom vet vi inte riktigt var vi vill bo, vi får se... Så ärligt talat, jag och Stefan klassas nog som hemlösa efter den 30 juli... haha.

Ha de fint. Pusselpuss

En kväll med Runemofamiljen...

... eller ja, med en del av  Runemofamiljen iallafall... Blev en riktigt mysig kväll, vilket var en skön avslutning på denna dagen...
   Vi började kvällen med att käka taco på Krooksgatan, väldigt gott! : ) Det snackades skit och vi hade de mysigt, sen bestämde vi oss för att åka ut till Ringsjön för att kolla på en grej och gå en runda... Väl där, tyckte jag mig känna igen en gammal kär gångstil...
"-Men Mattias, är inte de där Denkan?"
"-Jo, de ser sannerligen ut som honom..."'
"-Jag vet, jag ringer och kollar om jag har rätt... "


Och jooo, de va min kära Denkan, och shiiiit vad jag saknar dig Kompis! Nu är det tre år sedan jag åkte slambil med dej.... haha... Fan va kul vi hade egentligen.. Haha! Måste ses snart kompis! : )

Så vi gick vidare en runda och åkte sen hem till krooksgatan igen för att prova mina utrensade kläder... Det slutade med att min söta kusin Elin fick en hel kass med sig hem med kläder... Sådant är roligt, särskilt när jag kände att det va mycket kläder som jag inte hade använt knappt någonting!

Kvällen avslutades med Canasta, som jag förlorade på, och Elin vann! : ) Det spelet har så mycket minnen för mig, varje semester sen jag var liten har det spelats. Gud vad jag saknar den tiden!

Men hur började vår dag dåligt då? Jooooo, jag vaknade av att de lät konstigt utanför fönstret, OOOOOHH HERREGUD vad det regnade! Så jag gick upp och kollade ut, förslog för Stefan att vi skulle kolla källaren så den inte var översvämmad, vilket den var, och vi fick slita i någon timme för att få bort vattnet. Tyckte mest synd om grannarna som drabbades värst av översvämningen. Eller nåja, jag ska inte säga att jag slet, men jag hjälpte till. Stefan slet mer. Jag fick två par nya skor av grannen också... Hon är så söt! : )
    Tråkigt att vi inser att vi har huset fullt av trevligt folk nu när vi ska flytta.... Dessutom upptäckte vi idag att vi haft inbrott i källarutrymmet... KUL! Dock har vi än så länge bara sett att Stefans DVD-spelare saknas... Kanske det enda med värde där nere... Så det är väl förståeligt.

Imorgon ska vi till Petra och Fredrik och käka middag. Ska bli mysigt. : )

Wellwell, ha en härlig kväll! Pusselipuss

En heeelt vanlig dag...

... är det idag : )  Jag jobbar, har en söt kund idag vid namn Maria. : )

Magvärken  har faktiskt inte gått över, men febern har släppt och jag försöker att låta bli att tänka på de.. För då mår jag ju bra! Hihi.

I helgen var vi på Svedala rock och såg Backyard babies, min babys favoriter! : ) Synd att det var dåligt ljud bara... Och så liiiite folk?! Fler folk på joddla med siv än på Backyard babies, hur fanken går det ihop?

I lördags hade vi en lugn dag, jag försökte hitta något ställe där jag kunde plocka blåklockor till farmor som fyllde åttio i söndags, men hittade inget sådant ställe. Istället umgicks vi med Elna och Bertil hela kvällen, både mysigt och trevligt! : )

I söndags var det dagen D! Farmors efterlängtade åttioårsdag.Kalas i Svedala. Härligt. Min släkt är faktiskt ganska härlig... Haha. Stefan gör mig så glad, för att han är bara bäst. Så kan jag väl kortfatta kalaset?! Eller jag glömde, maten var så jääääkla god, som vanligt hos Maurice och Angelika med andra ord. Innan kalaset var vi en runda på Burlöv center, jag hittade ett par skor som jag blev förälskad i, men jag var duktig nog att inte köpa dem då jag egentligen inte har råd.
   På kvällen kollade jag, Linnea, Elin och Stiffe på en Wallanderfilm, tyvärr av den tråkigare modellen, men trevligt sällskap iallafall! : )

Ikväll ska vi iväg och kolla på en grej, håller tummen på att det är så bra som vi tänker oss.

Och kanske ska vi flytta redan till helgen, killen som ska ta över vår lägenhet vill flytta in så fort som möjligt... Så vi funderar på hur snabbt vi kan låta det gå : )

Ha de bra!
Kramkram

Michael Jackson, en förebild för oss alla...



Det känns på något sätt lite smålöjligt för mig att skriva detta, eftersom jag inte ens nämnt honom innan i min blogg. Men skulle jag välja ett soundtrack med en artist till mitt liv,så hade jag valt MJ. 
Kalla mig löjlig över att en artist kunnat påverka mig så mycket, men så här är det.

Ett av mina första minnen till en artist var att Mattias och Ludde gjorde en helt egen Michael Jackson konsert hemma på  Krooksgatan, handsken var med, likaså hatten. De gjorde moonwalk, de gjorde egna biljetter och sålde... Vi hade popcorn, och skivan som gick som bakgrund var mest troligen BAD eller kanske DANGEROUS(?) om jag inte minns fel. Pojkarna var 7-9 år gamla, och jag var runt fyraårsåldern,ändå minns jag det som om det vore igår.

Följande sommar åkte vi till Liseberg i Göteborg, Mattias ville ju så gärna lägga händerna i Michaels avtryck på Liseberg. Hans händer var pyttesmå i avtrycken,och han konstaterade  att hans fötter var mer  i jämnstorlek till MJs händer. Mattias sken som en sol...



När jag sen växte upp så fanns Michaels musik ofta i vårt hem, Mattias älskade ju honom såklart, och även lilla Majsan älskade Michael. Mamma har alltid tyckt att hans sångtexter har ett bra och vettigt buskap...

När jag gick på mellanstadiet,möjligen början på högstadiet kom den stora skandalen om att Michael hade förgripit sig på barn, något jag aldrig har valt att tro på då jag tycker att hela tanken är absurd. HAN, den människan som har gjort mest för barn i världen, killen som skänkte alla intäkter från en turné till just välgörenhet, och den människan som innehar ett Guinessrekord för att vara den mest generösa popstjärnan genom tiderna... Skulle han ha gått emot sig själv något så frukansvärt mycket och gjort något så dumt? NEJNEJNEJ!

Felet låg tyvärr inte på Michael, utan på dem avundsjuka männiiskorna runt omkring,girighet är vad det är, och det är hemskt! Jag hoppas att de som anklagade Michael för detta ångrar sig och skäms, att deras näsor bara fortsätter att växa likt Pinochios och att deras tungor för alltid kommer att vara svarta, svarta som synden.

Michael gjorde så mycket för oss på jorden, och han som artist åstadkom så mycket mer än vad en artist i dagsläget har möjlighet till att göra. Han var den sista riktigt stora popstjärnan i min tid, och utan överdrift king of the pop!

Jag kan rakryggat sitta och skriva min hyllning till Michael idag, då jag aldrig sagt ett ont ord om honom, jag har aldrig låtit pressen påverka mig, och jag har heller aldrig trott på de falska anklagelserna mot honom.

Låten, You are not alone, betyder oerhört mycket för mig. Den tröstar mig när allt kan kännas jobbigt. Och tack vare den låten har jag klarat mig igenom all den skit jag har fått utstå genom mitt liv. Allt det jobbiga jag helst av allt hade velat slippa. Tack MJ för det mästerverket!

Mina "terapilåtar" genom tiderna består av:
Man in the mirror, Bad, You are not alone, Black or white, I´ll be there
Heal the world. We are the world.
You rock my world

Av övriga artister är det:
I wanna love somebody med Keith Urban
Aint no mountain high enough med Tammi Terrel och Marvin Gaye
Galen i dig med Thomas Ledin
I wanna dance with somebody...fast med Fatman scoop remixen.
De sistnämnda är dock feel good låtar.



Michaels resa här nere bland oss är slut, men hans musik och budskap lever vidare i och med oss.

Tänk om han bara hade fått en smula av all positiv uppmärksamhet medan han levde...
Kanske hade han då mått bättre idag? Han kanske hade lämnat jordelivet med lättare fötter?
Jag hoppas att han hade förmågan att sätta all skit på avstånd, så han mådde bra.

Jag skäms för mänskligheten som kan vara så falsk och girig. LÄR ER NGT NU!

En sjuk dag...

japp, jag är sjuk igen!!! suck. har haft feber sen i måndags... och ont i magen sen i lördags... trodde först på UVI,men känns inte alls som det ändå... Febern är iallafall på väg ner,vilket känns skönt. Så imorgon är jag fit for fight igen.

Igår jobbade jag halva dagen,sen åkte jag hem och vilade... På kvällen var det ju MJs minnesstund på tv...Vilken jag såg... Jag satt och grät för mig själv, och kände mig lite halvt patetisk.Men ärligt, hur mycket betydde inte MJ för dig? Han har betytt en hel del för mig,och därför kommer jag ägna hela nästa inlägg till honom....

längtar tills klockan är 16.30 så att min baby kommer hem.

Ha en fin dag. Pusselpuss

En sista semesterhelg...

... för Stiffe blev det denna helgen... nu är hans semester över... och denna helgen började med att jag var ledig i fredags.. vi begav oss till ystad för att bada och sola, vilket var underbart härligt!  : ) På kvällen spelade vi minigolf med mamma, pappa och mattis... och åt pastasallad i mängder.. Mumsmums!

Igår jobbade jag 10-16, sen  åkte jag hem till min fina Stiffe. Middag hos Elna och Bertil väntade, gottgott! : ) och som sista grej på kvällen åkte vi med Martin till Lomma och kollade på havet. 

Idag har vi bara tagit det heeeelllugnt. Sköntskönt. vi plockade en bukett blommor till mormor och åkte till hennes grav och satte buketten där. Den blev fin. : )

Vad roligt med kommentaren från Oh-no. Du missade tydligen ironin i meningen. nåväl, tack för informationen om att förbränningen ökar i kyla... Då vet jag ju de! : )  Hudporerna blir rensade iallafall.. Alltid något.. Eller jag har kanske fel där med? Haha.

Godnatt och sov gott.
Kramkram
Majsan

Vilken varm dag...

.... SHIIIIT! Idag har jag typ 40 grader varmt på min salong, minst! Och lika varmt är det i gymmet. Denna byggnaden är kasst byggd, något annat kan man inte säga. Ingenting hjälper. Det är helt sinnessjukt. Alla kunder har kommenterat det denna veckan... Fortsätter vädret så här så kan jag bara jobba halva dagar under tiden... Suck! :(

Men jag klagar absolut inte! : ) Lite värme är aldrig fel, visst bränner man mer kalorier när man är fräscht svettig? Hihi!


Idag ska jag hem och mysa med min Stiffelistiff hoppas jag! : ) Imorgon ska jag ta en till ledig dag... Känns skönt! : )

Ha de finfint! Pusselipuss Majsan

En helg med en massa kära återseende...

Hejhej!

Den gångna helgen var full av en massa kära återseende... Fredagen spenderades hemma då jag somnade vråltidigt... Men det var väldigt skönt! Lördagen började med att jag skulle klippa Rasmus, en gammal vän som är så härlig att träffa! : ) Jag jobbade till halv ett sen begav jag och mamma oss till Nova. Där inhandlades det en bikiniöverdel, bhband, tre diadem och två par skor... Allt under femhundralappen. Härligt! Hem till hörby för att göra mig iordning... Sen satt jag mig i bilen för att bege mig till Caroline i Eslöv... Saknat möte! Konstigt egentligen de där med mig och Caroline, Vi har väl helt enkelt den kompisrelationen där vi inte behöver höras av hela tiden... Vi finns där för varandra ändå. Härligt! : ) Lika roligt har vi varje gång vi ses iallafall! Kvällen var skitrolig, och tyvärr var jag väldigt salongsberusad när mamma hämtade mig när jag skulle hem... Visst är det inte roligt att somna när hela världen snurrar? : ) Däremot var det inte mycket dricka som slank ner i min hals, men är väl helt enkelt väldigt lättpåverkad... Däremot slapp jag att må dåligt i söndags, endast huvudvärk.. Men det skyller jag faktist på att jag hade min bikiniöverdel på mig hela jäkla kvällen... De e halterneck, och det är ganska tungt för nacken... Så de så ; )





På söndagen vaknade jag av ett MMS från Markus och Jessica! Bebben var här, en lång liten pojke blev det! Så på söndagen bestämde jag, mamma och pappa oss för att åka upp och hälsa på familjen på BB! Vi möttes av en trött men väldigt lycklig familj, och Valter var en sprallig och stolt storebror. Det finns inget härligare än att snusa på en nyfödd bebis, att möta deras ögon som ännu inte fått se dagsljuset så mycket.. Att se deras munnar grimatisera, och hålla dem små händerna i handen. Mmmm, bebisar är det mysigaste som finns! : )

På kvällen fick jag ta tåget hem då mamma och pappa behövdes i Göteborg... Men de gjorde inte mig någonting... Och väl där, på stationen i lund, fick jag ett av mina mest efterlängtade återseende förra veckan, nämligen så hämtade min Stiffelistiff mig! : ) Ååååhh,  vad jag älskar dig baby!

I måndags jobbade jag hela dagen... Och igår var jag ledig hela dagen lång. Härligt! : ) Vi började med att äta frukost hos mamma och pappa. Sen åkte vi och köpte lite växter till deras damm mattias gjort, eller som björn gjort, eftersom mattias inte får anstränga sig just nu. Det blev en tur till Burlöv center med Stiffe, mamma och pappa. Där Stefan köpte helikoptrar och jag fick en klänning. Dessutom gick mamma och pappas bil sönder, så vi fick lämna in den på hemvägen. Vid kvart i sex anlände vi till Petra och Fredrik för att hoppa in i deras bil och bege oss till Åhus där det blev mina älskade revbensspjäll och Stiffes efterlängtade glass! : ) En riktigt härlig ledig dag!

Idag jobbar jag till 15... och idag började jag redan 8.30... 1½timme innan jag brukar. Sen ska jag ut på Hörby marknad och dela lappar för salongen tillsammans med Sandra! Ikväll blir det marknadsmat med Stiffe. Härligt!

Ha en bra dag!
Kram kram Majsan 

RSS 2.0