Tankar om livet...

... nyss så såg jag ett program som gick på SVT, det handlade om Sommarpratare i P1... Många intressanta berättelser delades, och dem kommenterade varandras. Jag blev djupt imponerad av Bob Hansson som vågade ställa alla dem frågor som man som svensk oftast brukar sitta tyst och inte våga säga... Jag fick upp ögonen för Andreas Johnsson och blev jätteglad att jag ska se honom på Ladies night om två veckor. Sen var där en äldre dam som i sitt program hade pratat om när hennes man gått bort, hur hon kände sig och hur hon kom ihåg när hon kysste hans kalla läppar sista gången, fem timmar efter att han gått bort...

Detta fångade mig, och med ens kom minnen från både mormor och Siv upp i mitt huvud. Siv som somnade in så fridfullt med oss omkring sig, och att jag fick hålla henne i handen när hon lämnade oss här på jorden. Hur jag kände att livet gick ur henne, hur jag kände för första gången att när hon väl var död var hon inte längre Siv, hon var ett skal. Sivs själ var med oss även efter hennes sista andetag...

Med mormor var det en utdragen process, som jag är innerligt tacksam för idag. Jag är tacksam för att vi fick tiden med henne då hon var sjuk. Jag hann säga hejdå till henne, jag hann sluta fred med henne, jag fick snacka skit med henne... Men det innebär inte att jag saknar henne så att jag blir galen?! Hon var min bästa vän, hon ställde alltid upp och att somna med min hand i hennes var/är det tryggaste jag någonsing känt. Jag är glad att jag hade en så fin mormor som henne, en kvinna som vi har att tacka för våra rättigheter idag. Men också, så är jag så förundrad hur hon klarade sorgen av morfars bortgång...

... Detta är något jag aldrig pratat om, men min morfar dog relativt ung... Han dog i hissen på sitt jobb, en morgon i januari efter att ha lagat mammas cykellampa. Han dog i en hjärtinfarkt. Min mormor blev änka, och levde ensam väldigt länge. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att förlora sin livspartner, och att då förlora den på bara någon minut är helt främmande.. Mormor levde ensam tills hon träffade Rulle, som blev en vän att dela vardagen med. Någon kärlek var det nog aldrig tal om mellan dem, men dem blev som bästisar och jag pustade ut för jag stod inte ut med tanken att hon skulle vara ensam när inte vi kunde vara med henne.

Likaså var det när Siv, över en kväll lämnade jordelivet och därmed lämnade farfar ensam på jorden... Jag är så glad att farfar träffat Evy, för att då har dem varandra. Trots att Evy inte kan ta Sivs plats, så får hon en ny plats i mitt hjärta... För det är så det fungerar.

Tänk så mycket tankar som kan börja snurra runt i mitt huvud, efter ett litet teveprogram!


1 månad till Ladies night...

... åhh, gud vad jag längtar! :) Ska bli riktigt roligt... Vi är fem tjejer som ska dit, och det har snackas om att börja tidigt på morgonen med SATC-maraton för att sen förfesta och göra oss iordning. Optimal dag i mina ögon! :)

Om drygt två veckor fyller jag 22 år, och jag ska faktiskt ha kalas i år... Stiffe tycker att jag blivit för gammal för de, men jag tycker de e roligt med kalas, så varför inte? :) Dem som vill komma får komma helt enkelt.

Jag är såå trött nuförtiden, och förmodligen har jag minst B12brist också... IGEN! Förmodligen är det något mer som saknas i min lilla kropp, men får se när provsvaren kommer i slutet av veckan! :)

I fredags hade vi VIP-kväll på salongen, de va såå kul! :) Jag tror att alla uppskattade de och vi tycker att de va roligt att träffa kunderna utanför salongen....
.... I förra veckan köpte vi också in Lanzas färg istället för Keune och ska sluta sälja BLEND nu... Får se vad vi byter ut märket mot, men får se helt enkelt! :) Tiden utvisar de... :)
 I lördags förra veckan var vi på Lanzas visning i Malmö, där va folk från heela Skandinavium och med två amerikanska skiiitbra tekniker på scen. Min älskade Oscar Bond var överraskningsvis på plats, och han är såå grym! Mitt nästa mål i livet är att spara ihop pengar till att åka på hans utbildningar i New York!


Nååja, lite uppdatering från mig nu, och ska bättra mig i dagarna. Bättre sent än aldrig med bilder från Turkiet! ;)

Kram Majsan


P.s. I övermorgon så har jag och Stiffe varit tillsammans i 2 år och 1 månad! :) Mitt hjärta, du är bäst! ;)

RSS 2.0