Sista på listan

Mest bara för att det inte ska vara så långdraget så kör vi de sista på listan nu som jag tycker är lönt att ta med, det är mina rädslor och min favoritplats.

Jag är rädd för att bli ensam kvar i min familj.
Att jag kommer sitta på ett hem när jag är 80, utan barn, utan vänner, utan familj och bara vara den tanten i hörnan. Jag är rädd för att inte kunna vara där för mina nära och kära om något händer. Att något skulle hända mig som gör att jag inte kan röra mig eller bli ett kolli. Jag vill hellre dö än att inte kunna sköta mig själv eller kunna återhämta mig. Förstår ni hur jag menar? Jag är rädd för att dö och inte få se eventuella barn växa upp, gifta sig, få barn och allt som hör livet till! Jag är rädd för att mina barn inte ska få uppleva mina föräldrar. Sen är jag också rädd för spindlar, ormar, möss, råttor och andra läskiga kryp, mest bara för att de säkert kan övermanna lilla mig och skada mig. haha! :)

Min favoritplats i världen är där min familj är, där Stiffelistiff är, där Sixten är. Men om jag inte ska vara så klyschig så älskar jag mitt Italien. Jag älskar att bila genom Europa och se länderna och sen få komma till Italien där allt är så fantastiskt som man tror att det är. Solrosfälten som blommar, pinjeträden som doftar så gott. Havet som är så vackert, det härliga språket, de fantastiska byggnaderna man kan se här och var, maremorna som säljer sitt eget vin. Den goda maten. Andan bland folket. Det älskar jag, och därför är Italien min favoritplats i världen.Lutande tornet i Pisa 

Isn't it lovely?;)


Har bestämt mig...

... för att plocka bort några av punkterna på min lista, som jag tycker är onödiga. Men jag tänkte slå ihop punkt 22, 23, 24... Vilket är det som gör mig glad, ledsen och upprörd! :)

Glad blir jag av nästan allt, små fina meddelande, ett leende av en okänd, alla snälla människor i min omgivning, allt möjligt! Tanken på mina fantastiska nära och kära, får mig att få ett leende på mina läppar. Att kunna plocka en lön ur mitt företag. Att jag klarar av att driva mitt företag! Att jag har världens finaste sambo och vovsing gör mig fantastiskt lycklig. Att jag har ett fint jobb och fina framtidsutsikter. Att jag fått min uppväxt som jag fått, och att jag har en familj som står vid min sida i ur och skur. Att jag har förmånen att ha fina vänner. Att jag är frisk.  Att vi har en sjukvård i sverige som gör att alla kan få vård. Alla dem här sakerna får mig att vara glad, glad för det lilla! Jag är oftast glad, och när jag är ledsen har jag svårt att dölja det.

Däremot det som gör mig ledsen är också det som gör mig upprörd. Jag blir ledsen/upprörd av ovisshet, elaka människor, om folk uppfattar mig fel, orättvisa och folk som gnäller på I-landsproblem. Något som har gjort mig verkligen "ännaklämd"(stavning?) denna vintern är alla uteliggare. Hur vi i samhället kan tillåta en medmänniska gå med sandaler i snön? Eller att man som kommun delar ut sovsäckar istället för att värma upp en hall med madrasser så de kan gå in?! Det gör mig upprörd! Att man inte får vara sjuk i dagens samhälle, och att vi behandlar dem sjuka som skit. Att vi inte har respekt för varandra, utan att det är pengar som ger respekten. Pensionärer som säger "att det var bättre förr", eller "dagens ungdomar" gör mig förbannad, men också dagens ungdomar som lever på de dem blir tillsagda av alla äldre och inte ger sig fan på att motbevisa dem! Dagens ungdomar som inte har respekt för andra, eller som förstör saker som inte tillhör dem själva. Folk som inte förstår att allt i samhället kostar oss själva pengar, vi skattebetalare. Folk som inte vill försöka hitta ett jobb, för att dem inte förtjänar skitjobben!? Socialbidragen som ges till fel människor, och kanske inte alltid till dem som skulle behöva dem mest. Att man inte kan utnyttja arbetslösa/socialbidragstagare till att skotta bort snö eller hålla rent och fint i samhällena som motprestation att de får pengar. Det är sånt som gör mig arg/frustrerad/irriterad eller ledsen. Räcker de?! hahaha.

Men som sagt, annars är jag oftast glad?! ;)


Nytt år och nya möjligheter! :)

Så har det också varit nyårsafton! :) Den spenderades först på jobb, sen blev jag stylad av min fina vän Natalie, och sen åkte vi vidare till Sandra för firandet av årsskiftet! :) Mycket mysigt, och roligt med charader och uppdrag! :) Hihi! :)

I veckan har jag varit ledig måndag eftermiddag, tisdag, halva onsdag, torsdag.... Och då har jag hunnit med massor! :) Härligt! :) Jag har kastat ut julen, sytt nya gardiner, fyra nya kuddar, två dukar, klirrat papsens födelsdagspresent, gjort två smörgåstårtor, tvättat en MASSA tvätt, kalas, bowling med fina Agnes, Gustav och Maurice, kollat handbollsmatch... jaaa, behöver jag fortsätta?!

Så helgen ska spenderas med oss själva, och med min fina vän Emmaklämma på söndag! :)

Ha en finfin dag! :)
Kramkram Marie


RSS 2.0