Majsans 2009

Det bästa med år 2009 :  -Att ha haft äran att spendera hela året med Stiffe, mitt hjärta! : ) - Sandra har börjat på Hairshape by MCK. - Företaget har vänt åt det positiva hållet. - Vår fina Sixten kom till oss, att en hund kan få en att känna så mycket kärlek är fantastiskt. -Stiffes och min myshelg i Skanör-Falsterbo i Februari. -Lanzavisningen då vi träffade och jobbade tillsammans med Oscarbond. -Vi har flyttat till vår fina lägenhet. -Julstämningen och julmyset som infann sig med snön. -Disney on ice med Linda. -Allt mys med respektive familjer. - Faster återigen! : ) -Dessutom bonusfaster! : ) -slutet av hockeysäsongen 08/09 med Malmö Redhawks, alla hockeymatcherna under året. -Dagen vid havet med mamma och pappa i våras. -Kolmården/Alftaresan i Augusti. -Stockholmsresan i November, även under tragiska omständigeter blev resan dunderhärlig! : ) -Alla skratt med nära och kära, vänner och kunder! -Jag blev fristående hudvårdskonsult för Mary Kay!
Det sämsta med år 2009: Att jag utvecklade parfymallergi. Att Rudolf dog. Att jag under perioder varit så upptagen att jag hunnit med allt som jag velat hinna med. Att betala moms till skatteverket trots att det egentligen är positivt. Att mitt kassasystem inte var giltigt längre... B12-brist åter igen. Så summan av kardemumman är att de mesta negativa är materiella ting : )

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? : Jaaa, vi köpte hund! Började hyra ut stol på salongen. Roadtrip utan mamma och pappa mer än en-två dagar ; ) och jag blev Marykays fristående hudvårdskonsult! : )

Höll du några av dina nyårslöften?:  Jag hade bara ett, att jag skulle bli bättre på att hålla kontakten med människor runt omkring mig, det gick nog sådär. Så jag fortsätter med de! : )

Blev någon/några av dina vänner föräldrar iår?: Hmmm, njae?! Glömmer jag någon? Däremot blev jag ju faster, så om man räknar min bror och hans fru så Ja! : ) För dem är ju mina vänner också.. hihi : )


Dog någon som stod dig nära?: Nära och nära, han stod mig nära. Rudolf, mormors gubbe!<3

Vilka länder besökte du?:  Funderar om jag varit utanför sverige detta året?! Neeej, eller jo, vi vände Showboat på Åland... Och de tillhör väl Finland?! haha! : )

Är det något du saknar 2009 som du vill ha 2010?: Njaaae, de tror jag inte... Kanske mer pengar?! Hahaha! : )

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? : 9 November när vi hämtade hem Sixten!, 3 September när vi va på casinot i Malmö, med Emma som värd och firade vår ett-årsdag, 27 Juni när jag var hos Carolajne och festade till de och samtidigt fick reda på att jag skulle bli faster närsomhelst... 4 Maj när sandra började jobba hos mig!


Vad var din största framgång 2009?: Företaget har vänt, och att jag änsålänge klarat av att vara Matte till Sixten! : ) 

Största misstaget?:
Tror inte att jag gjort några?! Och har jag gjort några så har jag lärt mig av de, och då är de inga misstag längre! : ) 

Har du varit sjuk eller skadat dig?:
Jag fick B12-brist i somras... Annars inget allvarligt mer än några småkrämpor och stress-symptom.

Bästa köpet : SIXTEN! : ) och allt som hör honom till!

Vad spenderade du mest pengar på?:  Sixten är nog runner upp där! : ) annars har väldigt mycket gått till mat, lite kläder, MYCKET presenter och till att betala Egypten! om jag inte räknar salongens ekonomi förstås ; )

Gjorde någonting dig riktigt glad?:  Ja, Sandra när hon började hos mig! Stefan, alla gånger han överraskat mig! Att vi ska åka till Egypten! Varje morgon när jag vaknat med både Sixten och Stefan vid min sida. Och självklart när jag för första gången kunde plocka ut lön ut företaget! : )Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2009?:  Alla Michael Jacksons låtar. Chris Daughtry-Life after you och No surprise! Michael bublé - Haven't met you yet. Hoffmaestro - I'm not leaving you now. Gavin Degraw - we belong together. Sara Barellies - Bottle it up... Bland många sånger är de dessa jag kan komma på så här.

Självklart, min och Stefans låt, Keith Urban - Somebody like you! 

Var du gladare eller ledsnare detta året jämfört med andra år?:  Varje år är en berg-och-dalbana! Jag tror att jag håller mig någerlunda lika lycklig varje år, men de e klart, förra året förlorade jag mormor och då var jag mycket ledsen... Fast sen träffade jag Stefan och då vände han min värld! Så jaa, summan av kardemumman, jag är en lycklig människa, som ibland försöker mig på att tycka synd om mig själv... Fast de lyckas jag inte så ofta med.. haha! Happyhappy! : )

Vad önskar du att du gjort mer ?: Träffat mina vänner, mina nära och kära, släkten. Jag hade velat resa mer. Ha mer ledig tid med Stefan... men de kommer när vi blir pensionärer.. Hihi! : ) 

Vad önskar du att du gjort mindre?:  
Tänkte säga jobbat, men jag älskar att jobba så de e fel att säga de. Men e de något så är de att jag inte skulle tyckt synd om mig själv så mycke/lite som jag gjort och alltid mått bra. hihi.

Hur tillbringade du julen?: Se föregående inlägg... Annars kommer jag svamla iväg! : ) 

Blev du kär iår?:
Jag var kär upp över mina öron redan förra året, och lika kär är jag fortfarande. Fast jag är väl kär i Sixten också, fast på ett annat sätt.. haha! : )

Hur många one night stands?: Nejnejnejnejnej

Favorit program på tv?: Greys anatomy och Brother and sisters : )

Hatar du någon som du inte hatade i början av året?:  Jag hatar inte någon, men vissa tycker jag inte om rent affärsmässigt!

Bästa boken du läste iår?: Ännu en hemsk insikt, jag tror knappt att jag läst en hel bok!! Första året ever förmodligen!Något du önskade dig och fick?: Mycket! : ) 

Något du önskade dig men inte fick?: 
Mason pearson borste ; )

Vad fick dig att må bra?: Alla i min omgivning. Stefan och Sixten<3

GOTT NYTT ÅR alla fina människor, ni är fantastiska och jag känner mycket kärlek för många av er! : ) Ta hand om varandra 2010 och le så mycket ni kan, för de ska jag göra.... Dessutom ska vi relaxa i Egypten en hel vecka om bara 40 dagar! : )


Nyårsveckan...

... hmm... I måndags jobbade jag heeela långa dagen på salongen.. Stressen inför det nya året började tränga sig på då jag insåg att jag var tvungen att beställa nytt kassasystem innan årsskiftet.. Nåja, jag mejlade tillbaka till honom vi hade haft kontakt med och sa att vi var intresserade av de som han skickat på offert, men inte med pekskärmen... Då fick jag till svar att han höjt priserna och att offerten inte gällde längre. Med andra ord hade han höjt priset till det dubbla, dessutom utan pekskärmen.. Dåligt! Så de va bara att börja leta efter något nytt i tisdags... Hela tisdagen jobbade jag, och så fort jag kunde få en lucka ringde jag runt om kassasystemen... Stiffe va min sista kund, vilket var mysigt! : ) Och vi kom hem i lagom tid : )

Nåväl, igår hittade vi ett kassasystem i höör, och försäljaren där ingav så stort förtroende at vi körde på det.. Till det bästa hör att kassasystemet var oerhört snyggt och med en pekskärm där hårddisken var inbyggd i skärmen så så mycket sladdar blev det inte och den är ju riktigt snygg : ) HÄRLIGT! : ) Dessutom blev det nästan 10000 kr billigare än de vi kollat på innan, så vi kunde ju inte vara något annat än lyckligare...

Dagen igår innebar mycket jobb också, och avslutades med att Emma kom till salongen..

Jag, Emma och Stiffe åkte ner till Offside och åt, vilket var jättetrevligt! : ) Det måste vi göra om snart! : ) Dessutom slog vi lite vaad, vilket jag och Stefan förlorade så nu ska vi bjuda igen för de! : ) Hihi. Hoppas att de blir av på tisdag! : )

Idag har jag redan hunnit vara ute en lång sväng med Sixten, byta några grejer som skulle bytas i hörby och hunnit snacka lite skit med mattias och jasmin... Sortera tvätt har jag också gjort med tanke på att vi har tvättdag idag... : )

Ikväll ska vi bara va hemma för att äta gott och ha de mysigt med varandra.... Tänkte försöka göra så att lille Sixten inte blir rädd för raketer : ) om de nu går! : )

Detta är hur själva hårdvaran till kassasystemet ser ut... Snygg va? : )

I måndags betalade vi förresten egyptenresan! : ) Så om 40 dagar sitter vi där nere nu : ) JIPPI! : )

Nu tänkte jag fortsätta med ett inlägg om mitt 2009 som jag sett att fler har gjort i sin blogg, så jag snor listan och gör den igen... om jag inte minns fel så gjorde jag en likadan för ungefär exakt ett år sen! : )

Pusspuss Majsan


Jul, jul, strålande jul...

jaaa, eftersom jag inte uppdaterat på så jäkla länge så tänkte jag att de va bäst att börja med ett juligare inlägg...

Förra veckan jobbade jag för fullt måndag, tisdag och onsdag. På måndagskvällen firades det jul med Linda och Jakob... Vi lagade julgodis och julmös... De va så härligt! : ) Tisdagskvällen jobbade jag sent och onsdagen började jag tidigt... Jag kan väl säga som så att trots att jag va ledig fyra dagar förra veckan så hade jag jobbat in timmarna med råge.. Me like! : ) Även om jag är min egen chef, så någon övertidsersättning får jag inte! : )

På onsdagskvällen, lillejulafton, så firade vi jul med mamma, pappa, Mattias, Jenny, Cornelia och Jasmin... Sixten var också med och han var som tokig i alla sina nya leksaker : ) Julklapparna bytte ägare och första julmaten slank ner i min mage. Mysigt mysigt och vi fick så fiiiina julklappar, bland annat, nya tallrikar från Höganäs, pengar i egyptisk valuta, ljusstake, äggkoppar, halsband... Ja helt enkelt mycket fint...

När vi väl kom hem kunde jag och Stefan knappt hålla oss med våra julklappar så vi bytte dem också! : ) Av Stiffe fick jag två jättefina ängelsljus, en godisskål och en digitalkamera.. som vi sedan bytte på julrean så jag fick 400 kr i handen och handla på rean för också! : ) Så ja, min julklappar var fantastiska och jag älskar dem! : )

Julaftonsmorgon gick vi upp och mös i soffan, kollade på Sunes jul och åt gröt, sen gjorde vi oss i ordning för att åka till Elna och Bertil för att fira jul med Figge, Jonas, Manilla och Thea också! : ) Julmaten serverades efter Kalle, och efter de kom tomten vid sju... Då va Stefan iväg och köpte tidningen på annat håll så han missade tomtebesöket i ludvigsborg.... Thea fick ett helt beeerg med julklappar, så som de ska va när man är barn : ) Väl hemma stöp vi i säng på kvällen och sov länge på juldagen...

Juldagen innebar mest mys och städning faktiskt... Men mest mys : ) På annandagen gick vi upp tidigt för att åka till Elgiganten för att byta min kamera då den bättre varianten var 400 kr billigare på rean..  Man får ju inte vara dum! : ) Tänkte också kolla på en ny tv, men alla på erbjudande var ju slutsålda redan vid åtta på morgonen. DÅLIGT! Frukost på Espresso house fick de bli tills nova öppnade och sen tog vi oss en sväng där inne med tillsammans med en miljon andra människor.. Haha. Kortvarigt med två fynd med mig hem. Svängde inom S34 också på vägen hem där jag gjorde två fynd till, och där hade dem 400 kr försvunnit som vi fått tillbaka på kameran! : ) På kvällen gick vi på bio med mamma och pappa för att se Göta kanal 3, vilket var en dålig B-film som häpnadsväckande nog får gå på bio.. haha!

I söndags, jaaa, vad gjorde vi då?! Jo, vi hade tvättdag... och mös återigen som attsingen! : )

Uppdatering på denn veckan kommer snart... För detta blev ju ett vääääldigt långt inlägg ; )
Puss Majsan


Fjärde advent... Mmm, vad vackert! : )

När jag vaknade idag så vaknade jag för sjunde dagen i rad av att snön föll utanför fönstret... Visst är det magiskt? Jag kan inte minnas en jul som denna i mitt liv... Med sååå mycket snö innan jul? Har de hänt de senaste 20 åren?

Vi begav oss iallafall ut och gick en lång runda i byn, jag, Stefan och Sixten... Stiffe och jag var ordentligt påpälsade, men stackars Sixten tyckte absolut inte de va roligt efter att vi varit ute i sisådär 10 minuter... De resulterade till slut i att vi fick bära honom och linda in honom i min sjal... Naaaw, lille plutten! : )

Igår var vi på Peter Jöbacks julkonsert... Den var helt fantastiskt! Vilken fantastisk människa han är, och hans ögon glittrar så fint. Sandra och jag funderade på om han hade linser med swarowzcikristaller i.. haha! : )
   Bilturen fram och tillbaka hörby-eslöv-malmö brukar ta runt 1 timme och 40 minuter... denna gången tog de ca 3½ timme... Jeeppjepp, skåne är helt enkelt inte vant vid så mycket snö!


Neeej, nu måste jag ta ut varma mackor ur ugnen. Ha en mysig dag!

Kramkram


Sista lördagen innan jul... Can you believe it?

Mmmm, de e sista lördagen nu innan jul... och jag ska bara hämta ut den sista klappen sen är jag klar! Vadå uuuunderbart? : )

Igår var Emma och Henrik hos oss och firade lite jul.. Mysigt! : ) Även om kvällen började med att jag kände mig lagom oorganiserad då jag kom typ en halvtimme efter dem! : ) Hihi.. Men kvällen var härlig och vi spelade bl.a. kotte och målade Emmas naglar medan grabbarna spelade tv-spel! : )Kotte, hur många år sen var de inte sen sist jag spelade de? : ) Måste varit sen högstadiet... Hihi...


Nu jobbar jag, eller ja, jag väntar på nästa kund! : ) Ska jobba till 15 ungefär idag hoppas jag och sen ska jag hemåt innan vi ska på Peter Jöbacks julkonsert... Ska bli jättemysigt! : )

Imorgon ska jag och Stiffe ha en lååååång mysdag med Sixten.. Välbehövligt! : )

Kassasystem, hur ska vi göra?!

Ha en myspysdag!

Kramkram Majsan


Goooood jul!

Tänk hur lång tid de måste gå mellan mitt bloggande...

Snabb uppdatering sen sist... Japp, jag har blivit 21 år och fick en massa finfina presenter! : )

Det största är ändå att vi fått en valp, vår babyboy.. : ) hihi... han är så fin... Så han fick vara med i min julheader.... Vad tycker ni om designen förresten?

Ikväll har vi klätt julgranen.... Jag jobbar galet mycket... Och är väldigt trött.. Men sova kan jag göra när jag blir pensionär ; ) Imorgon kommer Emma och Henrik!

På lördag ska jag jobba hela dagen... Sen ska jag och SandraPeter Jöbacks julkonsert i Malmö Arena...Mmmm, då tror jag att julstämningen kommer infinna sig på riktigt! : ) Även fast snön som fallit/faller de senaste dagarna hjälper till väldigt mycket! Ska bli så mysigt med jul och julledigt... Längtar... Längtar efter julaftons morgon då jag och Stiffelistiff ska öppna julklappar i sängen och mysa med Sixten! (vår sötnos till Valp heter Sixten!)

På söndag ska vi fixa de sista som behöver fixas och ha tvättdag... Kanske kan man hinna göra karameller den dagen också? : )

Måndag, tisdag och onsdag vankas de jobb... Men på måndag ska vi julmysa med söta Linda och Jakob på kvällen.... Och på tisdag jobbar jag mer än 13 timmar fullbokat!!! Ingen lunch där inte... På onsdag jobbar jag till 17-18 och sen ska vi hem och fira jul hos mamma och pappa... Kommer bli jättehärligt!! : )

Kramkram
Majsan


RSS 2.0